Happy 24th Birthday, Eliza Heijligers!

B.M.R. Heijligers
5 min readFeb 21, 2024

Lieve Eliza,

Vandaag markeert een bijzondere mijlpaal in je leven — je 24e verjaardag. Terwijl ik deze woorden schrijf, voel ik een mengeling van emoties; trots, hoop, maar ook een tintje weemoed door de vele jaren die we niet samen hebben kunnen doorbrengen. Het is al 21 jaar geleden sinds onze paden zich op een andere manier zijn gaan kruisen, en toch voel ik dat er tussen ons een onzichtbare draad van liefde en verbondenheid gespannen blijft.

Deze dag biedt mij een moment van reflectie, niet alleen over de tijd die voorbij is gegaan, maar ook over de stappen die ik heb ondernomen om mijn vaderschap betekenis te geven en een verschil te maken in de wereld. In 2021 heb ik “De Stichting” opgericht, een initiatief dat mijn passie voor innovatie combineert met het verlangen om bij te dragen aan goede doelen, zoals Stichting “Het Vergeten Kind”. Het is mijn manier geweest om de wereld een beetje beter te maken, ook al konden we niet samen zijn.

Het is moeilijk te bevatten dat er 21 jaar zijn verstreken sinds onze levens een onverwachte wending namen en ons op verschillende paden brachten. Die tijd heeft een stille ruimte achtergelaten, gevuld met herinneringen en gedachten aan wat had kunnen zijn. Toch heeft de afstand me ook geleerd over de kracht van veerkracht en hoop, en hoe belangrijk het is om onze ervaringen om te zetten in iets positiefs.

De oprichting van “De Stichting” was een keerpunt voor mij. Het was een manier om mijn talent voor innovatie te gebruiken voor een doel dat groter was dan ikzelf. Door mij in te zetten voor goede doelen zoals Stichting “Het Vergeten Kind”, heb ik gezocht naar manieren om diegenen te helpen die zichzelf misschien niet kunnen helpen. Dit werk heeft me niet alleen voldoening gegeven, maar het heeft me ook geholpen om een deel van het gemis en de afstand die ik voelde, te overbruggen.

Het besluit om “De Stichting” te starten was ook een manier om een brug te bouwen tussen mijn wereld en die van jou, Eliza. Hoewel we niet samen konden zijn in de traditionele zin, hoopte ik dat mijn inspanningen om positieve verandering teweeg te brengen, op de een of andere manier tot je zouden spreken van mijn liefde en mijn wens om een impact te hebben, niet alleen in jouw leven maar ook in de levens van anderen.

Het pad dat ons tot hier heeft gebracht, is niet zonder zijn uitdagingen geweest. Toen ik 21 jaar geleden de moeilijke beslissing nam om de relatie met je moeder te beindigen had ik nooit gedacht dat het ons daarmee ,onverhoopt en ondanks jarenlang juridisch voor onze relatie gevochten te hebben, niet langer gegund zou zijn om een actief onderdeel van elkaars leven te zijn.

Het opzetten van “De Stichting” was een manier om mijn innerlijke strijd en verlangen naar verbinding een positieve wending te geven en jou op je 21e verjaardag in het zonnetje te zetten.
Hiermee mijn talent voor innovatie niet alleen voor mezelf in te zetten, maar ook om een verschil te maken voor degenen die zich vergeten of genegeerd voelen door de samenleving. Stichting “Het Vergeten Kind” werd een van de eerste initiatieven waar we onze krachten voor bundelden, in de hoop een lichtpunt te zijn voor kinderen die, net als wij, geconfronteerd werden met de uitdagingen van afstand en scheiding.

Mijn verhuizing naar Rotterdam en de veranderingen in mijn leven die daarop volgden, markeren een periode van groei en vernieuwing die ik graag met jou, Eliza, wil delen. Hoewel de afstand tussen ons en de jaren van stilte onze relatie hebben gevormd, is er in mijn hart altijd een verlangen geweest om mijn leven met jou te delen, om je te laten zien wie ik ben geworden en wat ik heb bereikt.

Rotterdam: Een Nieuw Begin

Rotterdam heeft mij verwelkomd met open armen en heeft mij de ruimte gegeven om opnieuw te beginnen. Deze stad, met zijn futuristische architectuur en dynamische cultuur, is een constante bron van inspiratie en energie geworden. Ik wil je vertellen over de momenten waarop ik langs de Maas wandel, kijkend naar de zonsondergang achter de Euromast, en hoe deze eenvoudige momenten mij vullen met een diepe dankbaarheid voor het leven dat ik nu leid.

Professionele Groei: Head of Data Science

Mijn rol als “Head of Data Science” bij een internationaal marktonderzoeksbureau is een positie die uitdaging en voldoening biedt. Voordat mijn gezondheid verslechterde stond ik aan het roer van innovatieve projecten die de kracht van data gebruiken om inzichten te onthullen die bedrijven over de hele wereld helpen de juiste klanten te vinden. Deze rol heeft mij niet alleen professionele groei gebracht, maar ook de kans om mijn passie voor technologie en innovatie in te zetten voor het team van wetenschappers wat ik begeleide.

Persoonlijke Leven: Thuis en Gezondheid

Thuis in mijn nieuwe appartement, met een adembenemend uitzicht over de stad, vind ik een plek van rust en bezinning. De geboorte van je halfzusje heeft een nieuwe dimensie van liefde en zorgzaamheid in mijn leven gebracht. Ondanks de uitdagingen die mijn gezondheid met zich meebrengt, heb ik geleerd om de waarde van elk moment te waarderen en de kleine vreugdes te koesteren die elke dag brengt.

Delen met Eliza: Een Open Hart

Eliza, hoewel je misschien nooit veel over mijn leven hebt willen of kunnen weten, wil ik deze momenten van mijn leven met jou delen. Ik wil je laten zien hoe ik, ondanks de uitdagingen, een leven van betekenis en dankbaarheid heb opgebouwd. Mijn reis is er een van transformatie geweest, gedreven door hoop en de wens om iets positiefs bij te dragen aan de wereld om mij heen.

Mijn gezondheid mag dan wankelen, maar mijn geest blijft sterk, mede dankzij de inspiratie die ik put uit de mogelijkheden om anderen te helpen. Het is mijn hoop dat, door dit deel van mijn leven met jou te delen, we een nieuwe verbinding kunnen vinden en samen kunnen kijken naar wat de toekomst ons brengt.

In Liefde,

Jouw Vader

Bjorn Heijligers

21–2–2024
Maashaven Noordzijde 659,
3072AE Rotterdam

--

--

B.M.R. Heijligers

Cosmologist gone #Rogue. Embodiment coach for the technologically gifted. Voor Nederland: Drs. B. — Sterrenkundige en #WetenschapsFilosoof.